Alig túl a karácsonyi vacsorákon leltárt tartottam a spájzban. Kicsit aggódva szemléltem a tálban sorakozó muffinokat.
Olyan szépen sikerültek, s bár mosolyogva kacsintgattak rám szép színes kis papír szoknyácskájukban mégsem éreztem a késztetést, hogy beléjük harapjak. Frissen és melegen nagyon népszerűek voltak a családban, de így néhány nap elteltével, kicsit kiszáradva már nem voltak annyira csábítóak. Talán még tejjel vagy lekvárral elmennének, de az már nem az igazi. Valami mást kellett kitalálni, mert kidobni azért mégsem szerettem volna őket.
Íme hát a rövid gondolkodás eredménye, a gyorsan elkészíthető, finom édesség.
Hozzávalók: néhány muffin, 1 zacskó pudingpor (főzés nélküli), 1 adag 3in1 kávépor, némi darált dió, 5 dl tej, ízlés szerint kicsi rum aroma, tejszínhab
A pudingport kikeverjük a hideg tejjel. A muffinokat felszeljük és lerakunk velük egy jénai tálat. Amikor kész az első réteget meglocsoljuk a rum aromával (vagy rummal) ízesített kávéval (a kávéport a megszokott módon, némi forró vízzel el
kell készíteni), majd megszórjuk cukrozott dióval és már jöhet is rá a kikevert puding fele. Ha ez kész, akkor újabb réteg muffin jön, a szokásos módon kávéval locsolva (bátran lehet önteni) és dióval megszórva. Ha ez a réteg is elkészült rátehetjük a puding másik felét és mehet is be a hűtőbe. Néhány óra pihenés után (nálunk a fiúk nem tudtak 1 óránál többet várni) ízlés és igény szerint tejszínhabbal bolondítva már fogyasztható is.
Somlói galuskához hasonlító, lágyan krémes piskótás édesség a végeredmény.
Isteni finom és így már a muffinjaink is betölthették dicső küldetésüket!
Ui. A süti annyira népszerű lett, hogy azóta kétszer is el kellett készítenem. Miután elfogytak a muffinjaink a tésztát babapiskótával helyettesítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: